Kızılkaya mahkemeye 'getirilmedi'

Olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının 668 sayılı kanun hükmünde kararnamesiyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, bir kez daha “araç ve personel yetersizliği'' gerekçesiyle duruşmaya...

Olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının 668 sayılı kanun hükmünde kararnamesiyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, bir kez daha “araç ve personel yetersizliği'' gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi.

Kızılkaya, geçtiğimiz hafta Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Bilir Kaya ile birlikte yargılandığı duruşmaya da aynı gerekçeyle getirilmemiş, mahkeme heyeti konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Kızılkaya’nın bugün de aynı gerekçeyle duruşmaya getirilemediğini sosyal medya hesabında duyuran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelik olarak şu ifadeleri kullandı: “Gazeteci İnan Kızılkaya, “araç ve personel olmadığı'' gerekçesiyle yine duruşmaya getirilmedi. Oysa ki; Çağlayan Adliyesi’nde bugün sadece bir gazetecinin duruşması var. O da İnan Kızılkaya’nın.

'SANIĞIN ADİL YARGILANMA HAKKININ GASPI'

Yani; herhangi bir yoğunluk yok. Ki; yoğunluk olsa bile bu sanığın sorunu değil. İdare duruşmanın yapılabilmesi için gerekli şartları hazırlamakla yükümlü. İnan Kızılkaya, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’la yargılandığı duruşmaya perşembe günü de yine aynı gerekçeyle getirilmedi. Artık keyfiyete dönüştüğü belli olan bu tutum, sanığın adil yargılanma hakkının gaspı anlamına gelmektedir. Sayın Bozdağ; İstanbul Silivri Cezaevi’nden kaynaklanan bu keyfiyete son vereceğinize ve sorumlular hakkında gerekeni yapacağınıza inanmak istiyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!