KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yeni oranlar belli oldu... Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken, mevduat faizleri için yeni bir karar aldı.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken, mevduat faizlerine ilişkin yeni bir karar aldı. Bu kararın amacı, parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek, Türk lirası (TL) mevduat payını artırmak ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişi teşvik etmektir.

Merkez Bankası'nın duyurusuna göre, TL cinsinden mecburi karşılıklara uygulanacak faiz oranı yükseltildi. KKM için tesis edilmesi gereken mecburi karşılık tutarına yenileme ve TL'ye geçiş oranına göre uygulanan faiz oranı üst sınırı politika faizinin yüzde 60'ı olarak belirlendi. TL mevduat için tesis edilmesi gereken mecburi karşılık tutarına TL'ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırı ise politika faizinin yüzde 80'i olarak belirlendi.

Bu kararla, belirlenen koşulları sağlayan bankaların tesis edilen mecburi karşılık tutarı için alabileceği en yüksek faiz oranları da değişti. KKM hesaplarında bu oran yüzde 30'a, TL mevduat hesaplarında ise yüzde 40'a yükseldi.

Merkez Bankası, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen mecburi karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacağını belirtmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek
Zeytinyağı Krizi: TARİŞ Ortak Olmayan Üreticilerden de Destek Bekliyor!
Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı
Kırım Tatar Sürgünü 80. Yılında: Acılar Hatırlandı, Baskılar Kınandı