KKTC İçin Kritik Adım: Erdoğan, Tanınma Çağrısını Yineledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Görüşmede, Filistin’deki İsrail saldırıları ve KKTC’nin tanınması konuları gündeme geldi

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) durumu ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Filistin’deki İsrail saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdiği ve uluslararası toplumun bu katliamları durdurmak için tek ses olması gerektiğini vurguladığı belirtildi. Erdoğan ayrıca, Gazze’ye insani ve tıbbi yardımların artırılması gerektiğini, Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’ndaki İsrail aleyhine açılan davayı yakından takip edeceğini ifade etti.

Kıbrıs konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’nin tanınmasının Ada’daki gerçeklere dayalı bir çözümün anahtarı olduğunu ve egemen eşitlik talebinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.