KKTC’de asgari ücrete bir yıl içinde üçüncü zam!

Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 2024 yılı içinde üçüncü kez artırıldı ve net 35 bin 180 TL olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, yeni rakamın son dört aylık yaşam pahalılığına dayandığını açıkladı.

KUZEY KIBRIS'TA ASGARİ ÜCRET ARTTI

Kuzey Kıbrıs’ta asgari ücret, 2024 yılı içerisinde üçüncü kez artırılarak net 35 bin 180 TL olarak belirlendi.

ASGARİ ÜCRETİ BAKAN AÇIKLADI

Kıbrıs Postası’nda yer alan habere göre, 18 Eylül’de meydana gelen Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, yeni asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret net 35 bin 180 TL, brüt ise 40 bin 436 TL olarak belirlendi.

İŞVEREN TOPLANTIYA KATILMADI

İşveren tarafının katılmadığı toplantıdan sonra açıklama yapan Bakan Gardiyanoğlu, son dört aylık yaşam pahalılığının yüzde 19.99 olduğunu belirtti. Kamu çalışanlarına, emeklilere ve devletten yardım alanlara bu rakamın yansıtılacağını; aynı şekilde asgari ücrete de bu oranın yansıtılarak yeni rakamın belirlendiğini açıkladı.

Bakan Gardiyanoğlu, on günlük itiraz süresi olduğuna işaret ederek, "10 gün içinde itiraz olursa masayı yeniden kurup değerlendireceğiz" dedi. Ayrıca yeni rakamı Bakanlar Kurulu’na göndereceklerini söyledi. "Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısına yoğun mesaimiz buydu" diyen Gardiyanoğlu, kamudan maaş ve yardım alanlara verilecek yaşam pahalılığını görüştüklerini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.