KKTC’de eski Bakan Kemal Dürüst ve eşi sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmaya hakim karşısında!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KTSÜ) meydana gelen "sahte diploma ve yolsuzluk" skandalıyla eski bakanlardan Kemal Dürüst Güzelyurt'ta, eşi Çalışma Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst ise başkent Lefkoşa'da hakim karşısına çıkarıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KTSÜ) meydana gelen "sahte diploma ve yolsuzluk" skandalıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan okulun mütevelli heyeti başkan yardımcısı ve eski bakanlardan Kemal Dürüst ile eşi Çalışma Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst, mahkeme önüne çıkarıldı.

Kemal Dürüst, Güzelyurt'ta, eşi Meray Dürüst ise başkent Lefkoşa'da hakim karşısına çıkarıldı. Kemal Dürüst hakkında "sahte belge düzenleme, sahte belge tedavüle sürme, sahte evrak düzenlenmesine tahrik etme ve suç gelirinin aklanması" suçlamaları yöneltildi. Mali polis, yaptığı açıklamada, Kemal Dürüst'ün farklı şirketlere ait faturalarla üniversiteye mal ve hizmet satmış gibi göstererek yaklaşık 926 bin 286 TL'yi sahtekarlıkla temin ettiğini belirtti. Ayrıca, öğrencilerin ödediği okul harcının okulun hesabına değil, çalışanların hesabına aktarıldığı ifade edildi. Kemal Dürüst'ün 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verildi.

Meray Dürüst ise "evrakta sahtecilik, sahte belge düzenlemesini tahrik etme" ve "sahte resmi belgeyi tedavüle sürme" suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı. Polis, Meray Dürüst'ün okul kayıtlarında sahtecilik yaptığı ve geçersiz ders notlarını değiştirdiği tespit edildiğini açıkladı. Mahkeme, Meray Dürüst'ün yargı sürecinde hazır olması için yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün karakola imza vermesine, 100 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 750'er bin TL kefalet senedi imzalamasına karar vererek serbest bırakılmasına hükmetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi