KKTC'de Eski Bakan ve Eşi Tutuklandı: Sahte Diploma ve Yolsuzluk Skandalı Sarsıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eski bakanlardan Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ndeki sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Güzelyurt'ta bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması çerçevesinde eski bakanlardan Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst, tutuklandı. Bu son gelişme, KKTC siyasi sahnesinde önemli bir çalkantı yaratırken, sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini ve sahte belge düzenlenmesini tahrik etme suçlamalarıyla karşı karşıya oldukları belirtiliyor.

KEMAL DÜRÜST'ÜN BAKANLIK DÖNEMLERİ

Kemal Dürüst, 2009-2018 yılları arasında KKTC'de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, ayrıca 3 kez Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerinde bulundu. Ancak, şimdiye kadar edindiği bu bakanlık deneyimleri, sahte diploma ve yolsuzluk suçlamalarıyla gölgelenmiş durumda.

SAHTE DİPLOMA VE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz hafta tutuklanan Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Direktörü Serdal Gündüz ile Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Şakira da yarın yeniden hakim karşısına çıkarılacak. Bu tutuklamalar, KKTC'deki eğitim kurumlarındaki sahte belge düzenleme ve yolsuzluk faaliyetlerine karşı yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturmanın parçası olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.