KKTC'deki bir hastanede bebeklerin mamalarına su yerine saf alkol koyuldu: 1 ölü!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir hastanede meydana gelen trajik bir olayda, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bebeklerin mamalarına su yerine yanlışlıkla saf alkol konulması sonucu 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti ve 6 bebek tedavi altına alındı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir hastanede meydana gelen trajik bir olayda, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bebeklerin mamalarına su yerine yanlışlıkla saf alkol konulması sonucu 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti ve 6 bebek tedavi altına alındı.

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana gelen bu olayda, bebeklerin mamalarına su yerine alkol karıştırıldığı bildirildi. KKTC Sağlık Bakanlığı, 7 bebeğin fenalaştığını, 20 günlük bir bebeğin ise erken doğum nedeniyle küvezde tedavi görürken hayatını kaybettiğini, diğer 6 bebeğin de hastanede tedavi edildiğini açıkladı. Olayla ilgili olarak bir soruşturma başlatıldı ve 4 sağlık çalışanı, "tedbirsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla gözaltına alındı. Hayatını kaybeden bebeğin ailesi, çocuklarının geçtiğimiz Cuma günü vefat ettiğini ancak kendilerine bu konuda geç bilgi verildiğini ifade etti.

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, yaptığı açıklamada, "Bu olaydan etkilenen 7 bebek var, biri hayatını kaybetti" dedi. Ailelerin olayın neden geç bildirildiğine dair sorularını yanıtlayan Dinçyürek, "Polis tarafından uyarıldık" diye konuştu.

Dinçyürek, "Ben de bir babayım, bu durumda nasıl hissedeceğinizi anlıyorum. Başınız sağ olsun. Olay hakkında bilgi dün öğleden sonra bize ulaştı. Tüm sorumlu hekimleri ve yeni doğan uzmanlarını toplayarak incelemelere başladık" şeklinde açıklama yaptı.

Gece yarısından sonra test sonuçlarına ulaştıklarını belirten Dinçyürek, "Hasta sağlığı bizim için önceliklidir. Olayın adli bir boyutu olduğu için soruşturma sürüyor, bu nedenle sizlere ve basına geç bilgi verdik. Polis, tedbir alamayacaklarını bildirdiği için açıklamayı yapmamız gecikti. Yapılan müdahaleler ve değerlendirmeler not alındı. Aileler tekrar içeri alınarak bebeklerin durumları aktarılacak. Polis tarafından uyarıldık" ifadelerini kullandı.

Ancak aileler, Bakan Dinçyürek'e "Çocuklar öldükten sonra mı açıklama yapıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Bazı aileler, bakanın açıklaması sonrasında fenalık geçirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.