KOBİ’lerin Dijital Dönüşümüne İş Bankası ve MEXT Teknoloji’den Büyük Destek!

İş Bankası ve MEXT Teknoloji, KOBİ’lerin dijital dönüşümü için güçlerini birleştiriyor. "100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu" Projesi, Türkiye'nin sanayisine yeni bir vizyon sunuyor. Türk KOBİ'leri, rekabet güçlerini artırarak küresel arenada daha güçlü konuma gelmeye hazırlanıyor.

İş Bankası ve MEXT Teknoloji'nin iş birliğiyle başlatılan "100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu" Projesi, Türkiye'nin sanayi sektöründe çığır açacak bir adım olarak öne çıkıyor. Bu proje, KOBİ'lerin dijital ve yeşil dönüşüm süreçlerini hızlandırarak, üretim verimliliğini artırıp küresel rekabet güçlerini yükseltmeyi hedefliyor.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ihracatçı ve KOBİ’lerin dijital dönüşüme önem vermeleri gerektiğini vurgulayarak, "Verimliliği artırarak gerekli dönüşümü yapmadığımız sürece kısır kur döngüsünden çıkamayız" dedi. İş Bankası ve MEXT Teknoloji, KOBİ’lerin üretimde verimliliğinin artırılması, global arenada daha rekabetçi bir konuma gelmeleri için iş birliği yapıyor. "100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu" Projesi, ülke sanayisine yol gösterecek içgörüler üretmeyi hedefliyor. Projeye dahil edilecek KOBİ’lerin seçiminde KOSGEB tarafından belirlenen stratejik sektörlerde yer alması ve üretim yapması gibi kriterler önem taşıyor. İş Bankası Genel Müdürü Aran, projenin KOBİ'lerin dijital ve yeşil dönüşümünü tamamlayarak küresel rekabette fark yaratmayı amaçladığını belirtti. MEXT’in değerlendirme analizi, kaynak verimliliği çözümleriyle yeşil dönüşümü de içerecek şekilde genişletilecek. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, projenin Türk KOBİ'lerinin geleceği için stratejik bir adım olduğunu ifade etti. Amacın, KOBİ'lerin üretimlerini daha verimli hale getirerek rekabetçi olmalarını sağlamak ve yeni düzenlemelere hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi
İsrail'den Türkiye'ye ticaret misillemesi
Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de