Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar

Geçen hafta, Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğuna sahip olan Koç ailesi için zorlu bir dönemdi. Aile üyeleri, sadece bir hafta içinde ortalama 150 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı.

Türkiye'nin önde gelen şirketler grubu olan Koç Holding, yıllık milyarlarca dolarlık yatırımlarıyla ülkenin önemli istihdam kaynaklarından biri konumunda. Ancak, Forbes Dergisi'nin milyarderler listesine göre, Koç Holding'in en önde gelen üyeleri olan Mustafa Rahmi Koç, Semahat Sevim Arsel ve Türkiye'nin en zengin kadını İpek Kıraç, son bir haftada yaklaşık 150 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı.

3 MİLYARDER BİR HAFTADA 5 TRİLYON LİRA KAYBETTİ

Haftalık güncellenen verilere göre, Türkiye'nin en zengin isimlerinden biri olan İpek Kıraç, Koç ailesinin bir üyesi olarak bilinirken, son bir haftada 52 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. İpek Kıraç'ın teyzesi Semahat Sevim Arsel de aynı dönemde 52 milyon dolarlık bir kayıp yaşarken, ailenin en büyük ismi Mustafa Rahmi Koç ise 44 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. Bu üç aile üyesinin toplam kaybı 148 milyon doları buldu. İpek Kıraç ve Semahat Sevim Arsel, Türkiye'nin en zengin kadınları arasında yer alırken, Rahmi Koç ise 3.1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin beşinci ismi olarak sıralamadaki yerini korudu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!