Koç Holding dev ihaleyi kazandı: Alacağı para dudak uçuklattı!

OTOKAR, Romanya'daki 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı Araç (TTZA) ihalesini kazanarak 1,059 adet aracın ihracatını gerçekleştirecek. Toplam değeri 32 milyar TL olan anlaşma çerçevesinde, ilk 278 araç Türkiye'de üretilecek, kalanları ise Romanya'da yerel olarak üretilecektir.

Koç Holding'in iştiraklerinden OTOKAR, Romanya'daki 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı Araç (TTZA) ihalesini kazanarak önemli bir başarıya imza attı. 

OTOKAR, bu ihale kapsamında Romanya’ya toplam 32 milyar TL değerinde 1,059 adet 4×4 TTZA ihracatı gerçekleştirecek. Bu araçların ilk 278 adedi, Romanya’ya gönderilmeden önce burada üretilecekken, kalan araçlar Romanya'da kurulacak bir tesisle yerel olarak üretilecek. 

OTOKAR, konuyla ilgili olarak yaptığı KAP açıklamasında, "20 Mart 2024 tarihindeki özel durum açıklamamızda, Romanya Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı C.N. Romtehnica S.A.’nın (Romtehnica) açtığı 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı araç alımı ihalesine teklif verdiğimiz kamuoyuna duyurulmuştu. Teknik değerlendirme, saha testleri ve ticari değerlendirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından, ihale makamından sözleşme görüşmeleri için resmi davet yazısı almış bulunmaktayız," şeklinde bilgilendirme yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.