Koç Holding resmen duyurdu! Türkiye'nin en büyük gıda şirketlerinden biri satıldı

Koç Holding, Türkiye'nin en büyük şirketler grubu olarak bilinen Tat Gıda'nın yüzde 49,04'lük hissesini Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne sattığını duyurdu. Satış bedeli, toplamda 80,915,335.72 dolar olarak belirlendi.

Koç Holding, Türkiye'nin en büyük şirketler grubu olarak bilinen Tat Gıda'nın yüzde 49,04'lük hissesini Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne sattı. 65 yıllık köklü geçmişiyle market raflarının vazgeçilmez markalarından biri olan Tat Gıda, bu satışla yeni bir döneme adım attı.

YÜKSEK BEDELLE GERÇEKLEŞTİ: SATIŞ BEDELİ AÇIKLANDI!

Koç Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Tat Gıda'nın yüzde 49,04'lük hissesinin satış bedeli açıklandı. Sözleşme uyarınca, 59.364.947,16 TL nominal değerli paylar ve 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu'na satılması karşılığında 80,915,335.72 dolarlık bir bedel belirlendi.

TAT GIDA İŞTİRAKLERİ DE EL DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Satış öncesinde, Tat Gıda'nın sahibi olduğu iştiraklerden Ram Dış Ticaret A.Ş. ve Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının Koç Holding tarafından satın alınmasıyla, devir öncesi son işlemler tamamlandı.

REKABET KURUMU İZNİ VE KAPANIŞ KOŞULLARINA TABİ

Devir işlemleri, Rekabet Kurumu'nun izni alınması ve belirli kapanış koşullarının sağlanması gibi şartlara tabi olacak. Pay devir sözleşmesinin imzalanmasından itibaren 3 ay içinde işlemlerin tamamlanması planlanırken, tarafların bu süreyi 60 gün uzatma hakkı bulunuyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tanınmış bir cips markasına yönelik rekabet soruşturması başlatıldı
Migros ve Macro Center'da bulunan o çikolatada tehlike: Acil toplatılma kararı!
BIST 100 endeksinde 77 hissenin değeri düştü!
Yeni araç alma ve kiralama yok
Döviz Kuru Dalgalanmalarında Neler Değişti?