Koç Holding, resmi olarak imzayı attı: Yatırım için milyonlarca dolar harcanacak

Koç Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle işletilmesi için düzenlenecek ihaleye katılacağını duyurdu.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme süreci, geçmişte bir dizi olayın ardından yeni bir aşamaya doğru ilerliyor.

Ekim 2021'de gerçekleştirilen ihaleye üç şirket katılmış, ve Koç Holding'e bağlı TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş., 2 milyar 531 milyon lira teklif vererek ihaleyi kazanmıştı. Ancak bu ihale, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından bir Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edilmişti.

KOÇ HOLDİNG İHALEYE RESMEN KATILDI

Koç Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Bağlı ortaklığımız Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafınca ilan edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemi ile özelleştirilmesine yönelik olarak 16 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ihaleye katılacak olup, ihalenin kazanılması halinde konuyla ilgili bilgiler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."

EN YÜKSEK TEKLİF VAHİT KARAARSLAN'DAN

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan verdi.

İhale süreci, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılan nihai pazarlık görüşmesiyle sonuçlandı. İhaleye Vahit Karaarslan'ın yanı sıra Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği AŞ, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Ceynak Yatırım Holding AŞ, Koç Holding'in bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ile Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu katıldı.

Elemesiz turda en yüksek teklif 300 milyon 1 dolar olarak belirlendi. İhalenin elemeli yazılı ilk turunda en düşük teklif Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu'ndan geldi ve ikinci elemeli turda Ceynak Yatırım Holding AŞ elendi.

İhalede başlangıç fiyatı 410 milyon dolar olarak belirlendi ve 1 milyon dolar artırma aralığıyla açık artırmaya geçildi. Toplamda 27 tur süren açık artırmada en yüksek teklif, 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan tarafından yapıldı.

Vahit Karaarslan, 1975 yılında Diyarbakır'da doğdu. Karaarslan, 21 yıl önce kurduğu Karaarslan İnşaat'ın sahibi olarak biliniyor. Evli olan Karaarslan'ın iki çocuğu bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.