Koç Holding, Yapı Kredi ile ilgili bir açıklama yaptı

First Abu Dhabi Bank'un Yapı Kredi'deki hisse alımıyla ilgili iddialar ortaya atıldı. Ancak Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmiş bulundu.

First Abu Dhabi Bank'un Yapı Kredi'deki hisse alımıyla ilgili iddialar ortaya atıldı. Ancak Koç Holding, KAP'a yaptığı açıklamada bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bloomberg'in aktardığına göre, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank'ın Yapı Kredi'deki hisse satın alma görüşmeleriyle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Ancak Koç Holding, Yapı Kredi'ye dair çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, bankanın satışıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Koç'tan yapılan açıklamada, "Basın-yayın organlarında, Ortadoğu'da etkinlik gösteren bir bankanın, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKB) dahil Türkiye'de etkinlik gösteren bir banka satın alınmasına yönelik çalışmalarda bulunduğu, bu kapsamda YKB'de potansiyel hisse alımı için görüşmelerin yapıldığı yönünde haberler çıkmıştır. Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılabilmekte olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır," ifadeleri kullanıldı.

KAP'taki açıklamada, medyada yer alan konuyla ilgili olarak herhangi bir kamuya açıklama gerektirecek gelişmenin olmadığına dikkat çekilirken, "İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır," sözleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.