Koç Holding’den şok karar: O marka o ülkedeki tesislerini kapatacak!

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Polonya'nın Lodz kentindeki çamaşır kurutma ve pişirici cihazlar ile plastik yan sanayi tesisleri ile Wroclaw’daki buzdolabı üretim tesislerinin 2025'in ilk yarısına kadar kapatılacağını bildirdi.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Polonya'nın Lodz kentindeki çamaşır kurutma ve pişirici cihazlar ile plastik yan sanayi tesisleri ile Wroclaw’daki buzdolabı üretim tesislerinin 2025'in ilk yarısına kadar kapatılacağını bildirdi. Bu tesislerin kapanması, şirketin operasyonel stratejisindeki değişikliklerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Arçelik, bu kararın şirketin genel cirosuna herhangi bir olumsuz etkide bulunmayacağını vurguladı. Kapatılacak tesislerde çalışan personelin işten çıkarılmasına bağlı olarak ödenecek kıdem ve ihbar tazminatları konusunda sendikalarla görüşmelerin yapılacağı ifade edildi. Şirket, bu tesislerin kapatılmasının, mevcut verimsizlikler ve operasyonel zorluklar nedeniyle zorunlu olduğunu açıkladı. Kapatma kararının, uzun vadede şirketin genel verimliliğini artırmayı ve operasyonel süreçlerini optimize etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.