Koç Holding'in eski ortağının vefatı sonrası varisi kardeşi oldu; başbakan taziye mesajı yayımladı!

Dünyanın önde gelen iş insanlarından Ratan Tata, rutin sağlık kontrolü için gittiği hastanede beklenmedik şekilde yaşamını yitirdi. Henüz kaybın şoku atlatılmadan varis kardeşi Noel Tata, holdingin yeni lideri oldu. İşte detaylar...

Hindistan'ın en büyük ve dünya çapında tanınan şirketlerinden Tata Holding'in 20 yıllık yöneticisi Ratan Tata'nın ölümü, geniş yankı buldu. Hindistan Başbakanı, sosyal medya platformu X üzerinden, "Ratan Tata, naif ruhlu, vizyoner bir lider ve olağanüstü bir insandı. Ölümünden büyük acı duyuyorum. Ailesine, arkadaşlarına ve hayranlarına başsağlığı diliyorum" şeklinde bir açıklama yaptı.

TÜRKIYE'DE DE TANINIYORDU

Ratan Tata, Türkiye'de de bilinen bir iş insanıydı. 2012 yılında Koç Holding'in önemli markalarından Arçelik ile ortaklık kurarak Türkiye pazarına adım attı. Ayrıca, ünlü iş insanı Rahmi Koç ile yakın bir dostluk ilişkisi vardı.

TATA TRUST'IN YENI LIDERI NOEL TATA OLDU

Ratan Tata'nın vefatının ardından, Tata Trust'ın yeni lideri kardeşi Noel Tata oldu. Tata Trust, Tata Sons holdingin yüzde 66'sına sahip ve Noel Tata'nın bu görevi alması, onu holdingin yeni patronu haline getiriyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.