Koç ve Sabancı detayı tüm dikkatleri topladı: Dünyanın en iyi 1000 şirketi belirlendi!

Time Dergisi ve Statista'nın ortaklaşa hazırladığı 2024 yılı en iyi 1000 şirketler listesinde Türkiye'den dört şirket yer aldı. Liste, şirketlerin genel performanslarını değerlendiren bir skorlama sistemine dayanıyor.

Time Dergisi ve Statista'nın ortaklaşa hazırladığı 2024 yılı en iyi 1000 şirketler listesinde Türkiye'den dört şirket yer aldı. Liste, şirketlerin genel performanslarını değerlendiren bir skorlama sistemine dayanıyor ve bu sistemde çalışan memnuniyeti, gelir artışı ve Küresel Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) verileri dikkate alınıyor.

Liste, 50 ülkeden yaklaşık 170 bin çalışandan alınan memnuniyet anketlerinin sonuçlarına göre oluşturuldu. Şirketlerin gelir artışı, 2021-2023 dönemindeki ciro artışlarına dayanarak değerlendirildi. Ayrıca, kadın istihdamı oranları ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) reytingleri gibi ESG verileri de hesaba katıldı.

Türkiye'den listeye giren şirketler şu şekilde sıralandı: Sabancı Holding 405. sırada, Koç Holding 499. sırada, Akbank 820. sırada ve Enka İnşaat 877. sırada yer aldı.

Sabancı Holding, yönetim kurulunun yüzde 44'ünün kadınlardan oluşması nedeniyle uluslararası düzeyde örnek bir başarı olarak gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.