Koca: Riskli gruplarda semptomlar ciddiye alınmalı!

Fahrettin Koca, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu! Yeni bir salgın..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadaki mesajında ​​üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve soğuk algınlığı gibi şikayetlerin arttığı bir dönemde yaşadığımızı kaydetti. Koca, hastalıklarının çoğunun virüslerden kaynaklandığını, dinlenme ve semptomatik tedaviyle düzeldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Ancak bağışıklık sistemi zayıf olan hastalarda ve hastalanma riski taşıyan kişilerde grip benzeri enfeksiyonların ciddiye alınması gerekiyor. ...yaş olarak."

Bakan Koca'nın paylaşımında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatörü Başhekim Aziz Ahmet Sürel'in de açıklamalarına yer verildi. Surel, Bakan Koca'nın aktardığı videoda, üst solunum yolu hastalıkları nedeniyle hastanenin her yıl olduğu gibi sezonluk bir yoğunluk yaşadığını ancak beklenen bir yoğunluk olduğu için hastane kapasitesinin bunu kaldırabileceğini belirtti.

SALGINA DİKKAT!

Acil servise başvuru sayısında yıl ortalamasına göre artış olmadığını belirten Surel, göreceli olarak üst solunum yolu iltihabı şikayeti olan hasta sayısının arttığını belirtti. Hastaları nitelendirirken; Surel, solunum sıkıntısı nedeniyle acil servise gelen hastalarının çoğunun semptomatik tedavi ve istirahatle düzeldiğini ancak KOAH hastaları, belli yaştaki hastalar veya bazıları gibi risk gruplarında bu enfeksiyonların ciddiye alınması ve tedavi edilmesi gerektiğini kaydetti. Bağışıklık sistemi baskılanmış kemoterapi hastalarında.

YÜKSEK ATEŞE DİKKAT!
Son dönemde pek çok kişi yüksek ateş, öksürük gibi şikayetlerle hastanelere gidiyor. Doktorlar hastaların sıklıkla grip, domuz gribi ve RSV virüslerine yakalandığını vurguluyor. RSV ve rinovirüs çoğunlukla hapşırma ve burun akıntısı gibi semptomlarla seyreden hafif grip benzeri üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur. Grip (influenza) diğerlerinden farklı olarak daha yüksek ateşle gelişir. Grip ayrıca şiddetli vücut ağrılarına ve halsizliğe neden olur..

.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Akdeniz Diyeti Nedir? Sağlıklı ve Lezzetli Bir Yaşam Rehberi
Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!