Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 60 yaş üstü vatandaşlara müjde! 5.000 TL destek verilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 60 yaş ve üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 5000 TL destek sağlanacağını duyurdu. Başkanın açıklamasına göre, geniş kapsamlı yardım paketiyle üniversite öğrencilerinden ilkokul öğrencilerine kadar farklı kesimlere yardım yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, düşük gelirli vatandaşlarına yönelik önemli bir destek projesini duyurdu. 60 yaş ve üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 5000 TL destek sağlanacağını açıkladı.

GENİŞ KAPSAMLI YARDIM PAKETİYLE TOPLUMUN FARKLI KESİMLERİNE ULAŞILIYOR

Başkan Büyükakın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kadar geniş bir yelpazede destek sağlanacağını belirtti. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerine aylık 2000 TL, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ise aylık 1000 TL yardım yapılacak.

ÇALIŞABİLECEK KİMSESİ OLMAYAN AİLELERE NAKİT DESTEK

Belediye Başkanı ayrıca, çalışabilecek kimsesi olmayan ailelere de nakit destek sağlanacağını duyurdu. Bu desteklerin yanı sıra gıda, giyim, su, elektrik ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçlara yönelik destekler de verilecek.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK ÖDEMELERİNDE ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım ödemelerinde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilere yönelik sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, memur maaş katsayısına göre zam yapılarak artırıldı. Böylece, ailelerin maddi yükleri hafifletilerek eğitim hayatlarına destek olunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.