Kocaeli'de ulaşıma zam

Kocaeli'de kara ve deniz ulaşımına yüzde 23, tramvay ücretine de yüzde 30 zam yapıldı. Kentte ayrıca 1 Mart ayı itibariyle abonman kartı uygulamasına geçilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısından ulaşıma zam kararı verildi. Toplantıda alınan karara göre toplu taşımaya yüzde 23 oranında zam yapılarak tam biniş 6 lira 50 kuruştan 8 liraya yükseldi.

Deniz ulaşımına da aynı oranda zam yapılarak 7 lira 75 kuruştan dokuz lira 50 kuruşa yükseldi. İndirimli binişe ise yüzde dokuz zam yapıldı ve 5 lira 75 kuruştan 6 lira 25 kuruş oldu.

Tramvay ücretlerine de yüzde 30 zam yapılarak tam biniş beş liradan altı lira 50 kuruşa yükseldi. İndirimli binişe ise yüzde 12 zam yapıldı ve 3 lira 80 kuruştan 4 lira 25 kuruşa yükseldi.

Toplantıda, abonman kart uygulamasının başlatılacağı da açıklandı. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve 60 yaş üstü vatandaşların ulaşım giderlerini azalmak için 1 Mart’tan itibaren aylık abonman kartı kullanılmaya başlanması planlanıyor.

Abonman kartları öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü vatandaşlar kullanabilecek. Mevcut indirimli kartlar gibi TL bakiye yüklemesi yapılabilecek ve belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, tramvay, deniz ulaşım araçlarında geçerli olacak.

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlar mevcut kartlarını ücretsiz olarak İzmit, Gebze, Gölcük seyahat kartı ofislerinden değiştirebilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi
‘Belediye yerine çöken TÜGVA’yı çıkardık’
İzmir Su Kaynaklarında Endişe Verici Düşüş! İZSU'dan Uyarı: Su Tasarrufu Şimdi Daha Önemli!