Kocaeli'nde tekne faciası: 21 ölü 10 kayıp

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Karadeniz'deki olayda ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğünü. 38 kişinin kurtarıldığını, 20 mülteciyi arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Daha sonra yapılan açıklamada...

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Karadeniz'deki olayda ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğünü. 38 kişinin kurtarıldığını, 20 mülteciyi arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Daha sonra yapılan açıklamada ölü sayısının 21'e çıktığı açıklandı. 10 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Balıkçı teknesinin Romanya'ya gitmeye çalıştığı öğrenildi.

Hollanda televizyon kanalı RTL, daha uzun ve daha güvensiz bir güzergah olan “Karadeniz üzerinden Romanya'' rotasının kullanılmaya başladığını duyurmuştu.

Yeni göç rotası Karadeniz üzerinden Romanya

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından olayla ilgili yapılan açıklama şöyle: "22 Eylül 2017 tarihinde saat 01:35’te Kefken/Kocaeli’nin 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunması üzerine; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak arama kurtarma harekatı başlatılmıştır. Arama kurtarma faaliyetine TCG Kilimli (Olay yeri koordinatörü) ve TCG Tuzla karakol gemileri ile 1 deniz karakol uçağı ve 2 Sikorsky SH-70 deniz helikopteri katılmaktadır. Bölgede kurtarılan pek çok kazazeden biri olan yaralı kız çocuğu ileri tıbbi müdahale maksadıyla helikopter tarafından bölgeden tahliye edilerek Kocaeli Cengiz Topel Hava Üssü’ne intikal ettirilmiş ve en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı
Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı
"Adana'da 20 Yıl 7 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Cezaevi Firarisi Yakalandı"