Kodla tetiklenen patlayıcılar! Lübnan'da eşi görülmemiş saldırının perde arkası!

Lübnan’da çağrı cihazlarıyla düzenlenen saldırının arkasında İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın olduğu iddia ediliyor. Patlayıcı yerleştirilen cihazlar, kodlanmış mesajlarla patlayarak yüzlerce kişiyi yaraladı.

Dünya, Lübnan’da çağrı cihazlarıyla düzenlenen ve eşi benzeri görülmemiş bir saldırının şokunu yaşıyor. Saldırıda, 3 bini aşkın yaralı ve Lübnan ile Suriye’de toplam 12 ölüm gerçekleşti. İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın bu saldırının arkasında olduğu iddia ediliyor. Hizbullah, lideri Hasan Nasrallah’ın cep telefonlarının savunmasız olduğunu belirtmesinin ardından binlerce çağrı cihazı sipariş etmişti. Ancak bu cihazlara üretim aşamasında patlayıcı yerleştirilerek bir tuzak kuruldu.

Nasıl Planlandı?

İsrail ajanları, Lübnan’a ihraç edilen 5 bin çağrı cihazına patlayıcı maddeler yerleştirdi. Patlamaların, cihazlara gönderilen kodlanmış hata mesajlarıyla tetiklendiği ve kullanıcıların cihazı kullanırken infilak ettiği tespit edildi. Bu tasarım, maksimum zararı hedef alacak şekilde kullanıcıların cihazı ellerinde tuttuğu anlarda patlamasına neden oldu.

Patlayıcılar Kodlanmış Mesajla Aktive Edildi

Çağrı cihazlarının içindeki patlayıcılar, gönderilen kodlarla aktive edilerek büyük hasara yol açtı. Güvenlik kaynakları, bu tür bir tuzağın önceden fark edilmesinin neredeyse imkansız olduğunu vurguluyor. Hizbullah ise patlamayan cihazları inceleyerek saldırının nasıl gerçekleştirildiğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.