Köfteci Yusuf Diyanet'in telefonlarını kilitledi!

Köfteci Yusuf'ta domuz eti tespit edilmesi sonrası Diyanet'in Alo Fetva hattına yoğun başvurular yapıldı. Vatandaşlar, "Yediğimiz domuz etiyse günahı var mı?" sorusunu sordu. Uzmanlar, "Bilmeden yenilmesinin vebali yok. Dikkat etmek gerek, Allah'tan af isteyeceğiz," dedi.

Köfteci Yusuf markasında domuz eti tespit edilmesi, helal gıda hassasiyeti olan vatandaşların tepkisini çekti ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva hattına yoğun başvurular yapılmasına neden oldu. Bu süreçte, "Yediğimiz domuz etiyse günahı var mı?" sorusu sıkça gündeme geldi.

KÖFTECİ YUSUF SKANDALI SONRASI FETVA HATTINDA YOĞUNLUK: "BİLMEDEN YEDİĞİMİZ İÇİN ALLAH'TAN AF DİLEYECEĞİZ"

Köfteci Yusuf markasında domuz eti tespit edilmesi, vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Alo Fetva hattına yönlendirdi. Helal gıda konusuna hassasiyet gösteren birçok kişi, bu durum karşısında ne yapmaları gerektiğini öğrenmek için fetva hattını aramaya başladı.

12Punto'nun haberine göre, "Köfteci Yusuf'tan yemek yedik, yediğimiz domuz etiyse günahı var mı?" sorusu, en sık sorulanlar arasında yer aldı. Fetva hattından gelen açıklama, vatandaşlara bir nebze olsun rahatlık sağladı.

Uzmanlar, "Bilmeden yenilmesinin vebali yok, günahı yok. Ancak dikkat etmek ve araştırmak önemlidir. Güvenilir olduğu için tüketiyorduk ve bu konuda bilgimiz olmadığı için günahı yok. Bilmeden yediğimiz için de Allah'tan af dileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.