Köfteci Yusuf Krizi: Bakanlık Koltukları Sarsılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine revizyonu yapacağına dair açıklamaları sonrası, AK Parti ve TBMM kulisleri hareketlenmiş durumda. Yeni kabinede kimlerin yer alacağı merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonu yapacağına dair açıklamaları, AK Parti ve TBMM kulislerini hareketlendirdi. Geniş çaplı bir değişiklik beklenmese de, pek çok isim üzerinde durulmaya başlandı.

KULİSLER HAREKETLİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine revizyonuna dair sinyaller vermesinin ardından, Ankara ve TBMM kulislerinde tartışmalar yoğunlaştı. Küçük çapta değişikliklerin olacağı öngörülürken, değişimlerin bu ayın sonunda gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

KİMLER KOLTUĞUNU KORUYACAK?


Kabine revizyonu ile ilgili olarak en çok merak edilen konulardan biri, mevcut bakanların kimlerinin yerini koruyacağı oldu. AK Parti ve Meclis kulislerinde, yeni kabinede yer alması beklenen isimler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu öne çıkıyor.

DEĞİŞEBİLECEK BAKANLIKLAR


Yapılan değerlendirmelere göre, yerini kaybetmesi muhtemel bakanlar arasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un isimleri geçiyor. Bu bakanlıkların performanslarının sorgulandığı bir dönemde, değişimlerin kaçınılmaz olduğu konuşuluyor.

YENİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI MÜMKÜN MÜ?


Kabine değişiklikleriyle ilgili en dikkat çekici iddialardan biri de, yeni bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı atanması yönündeki yorumlar. Ortadoğu'daki sıcak gelişmelerin etkisiyle, Hakan Fidan’ın bu göreve getirilmesi ve bazı bakanlıkların koordinasyonuyla ülke politikalarını yönetmesi bekleniyor.

KÖFTECİ YUSUF KRİZİ


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, "Köfteci Yusuf" olayı nedeniyle değiştirileceği iddiaları gündemde. Yumaklı'nın, markanın üzerindeki tartışmalar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olduğu belirtiliyor.

İKİ İSİM GERİ DÖNEBİLİR


Yumaklı'nın yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişci'nin getirilmesi öngörülürken, eski Bakan Berat Albayrak’ın da Enerji Bakanı olarak kabineye dönmesi gündemde. İçişleri Bakanlığı için Efkan Ala ve Ali İhsan Arslan, Adalet Bakanlığı içinse Hayati Yazıcı ve Bülent Turan'ın isimleri öne çıkıyor.

DEĞİŞİKLİK NE ZAMAN OLACAK?


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine değişikliğini bu hafta sonunda veya önümüzdeki hafta başında gerçekleştirmesi bekleniyor. Yeni kabinenin 27 Ekim'deki AK Parti MYK toplantısından önce açıklanacağı iddia ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.