Köln-Bonn Havalimanı'nda İklim Aktivistlerinin Protestosu Uçuşları Durdurdu

Köln-Bonn Havalimanı, iklim aktivistlerinin pisti kapatarak gerçekleştirdiği protesto nedeniyle tüm uçuşlarını durdurdu. Last Generation grubu, havalimanında hava trafiğini engelleyip, 2030'a kadar fosil yakıtlardan çıkış talep etti. Finlandiya'da da benzer eylemler yapıldı.

Köln-Bonn Havalimanı, iklim aktivistlerinin pisti kapatarak gerçekleştirdiği protesto nedeniyle tüm uçuşlarını durdurdu. Last Generation adlı grup, Alman hükümetinden 2030'a kadar petrol, gaz ve kömürden çıkış için küresel bir anlaşma yapılmasını talep etti. Protesto sırasında iniş yapan uçuşlar yönlendirilirken, birçok kalkışta ise gecikme ve iptaller yaşandı. Finlandiya'da da benzer eylemler gerçekleşti.

Almanya'nın en büyük havalimanlarından biri olan Köln-Bonn Havalimanı, iklim aktivistlerinin pisti kapatarak gerçekleştirdiği protesto nedeniyle tüm uçuşlarını durdurdu. Havalimanından yapılan açıklamada, "yetkisiz kişilerin" havaalanına giriş yaptığı ve polisin müdahale etmesiyle tüm uçuş operasyonlarının askıya alındığı belirtildi.

İniş yapmak üzere olan dört uçuş, Düsseldorf ve Hannover havalimanlarına yönlendirildi. Köln Havalimanı'ndan kalkan birçok uçuş ise gecikme ve iptallere maruz kaldı.

Last Generation adlı aktivist grup, havalimanındaki hava trafiğini engellediklerini açıkladı ve üyelerinin ellerini piste yapıştırdığı fotoğrafları paylaştı. Grup, Alman hükümetinden 2030 yılına kadar petrol, gaz ve kömürden çıkış için küresel bir anlaşma yapılmasını talep ederken, Avrupa ve Kuzey Amerika'da da benzer barışçıl protestolar planladıklarını duyurdu.

Öte yandan, Finlandiya'da protestocular, Helsinki Vantaa Havalimanı'ndaki güvenlik kapılarını kapatarak eylem gerçekleştirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.