Kolombiya, barışa katkı için Ukrayna'ya silah göndermeyecek

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülkesinin barışa katkı sunmak için Ukrayna'ya silah göndermeyeceğini belirtti. Almanya'nın Münih kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kolombiya Devlet Başkanı Petro, Ukrayna'nın barışa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Almanya'nın Münih kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kolombiya Devlet Başkanı Petro, Ukrayna'nın barışa ihtiyacı olduğunu ve bu doğrultuda her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

'SİLAH GÖNDERMEYECEĞİZ'


Petro, Ukrayna ile Rusya arasındaki devam eden savaşın sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kolombiya olarak Ukrayna'ya silah göndermeyeceğiz, ancak taraflar arasında diyaloğun sağlanması için yardıma hazırız." şeklinde konuştu.

Ukrayna'ya silah gönderilmesinin savaşı körüklediğini dile getiren Petro, uluslararası kamuoyunun çatışmaya karşı olduğunu belirtti.

Petro, Birleşmiş Milletler'in dönüştürülmesi gerektiğini savunarak, "Birbirimizi öldürerek zaman kaybediyoruz. Büyük çoğunluk barış istiyor ancak veto yetkisi olanlar bunu engelliyor. Eğer gerçekten küresel demokrasiyi inşa etmek istiyorsak, çoğunluğun sahip olduğu oyların vetodan daha değerli olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu