Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro hakkında soruşturma başlatıldı

Kolombiya Ulusal Seçim Konseyi, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro hakkında 2022 seçim kampanyasındaki usulsüzlük iddialarıyla soruşturma başlattı. CNE Başkanı Cesar Lorduy, Petro’nun yasal harcama limitlerini aştığı ve beyan etmediği suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Kolombiya Ulusal Seçim Konseyi (CNE), Cumhurbaşkanı Gustavo Petro hakkında, 2022'deki seçim kampanyasında "usulsüzlük" yaptığı iddialarıyla soruşturma başlatma kararı aldı. CNE Başkanı Cesar Lorduy, basına yaptığı açıklamada, Petro'nun seçim kampanyasında usulsüzlük suçlamasıyla oy çokluğuyla suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Petro, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, "Darbe başladı." ifadesini kullanarak duruma tepkisini gösterdi. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Petro'nun seçim kampanya sorumlusunun, Ricardo Roa ve ekibinin yasal harcama limitlerini aştıkları ve bu harcamaları beyan etmedikleri iddia ediliyor.

Soruşturmanın sonuçları, 2022 seçimlerinin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini belirleyecek. Kolombiya'da 29 Mayıs 2022'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 40,34 oy alarak en çok oyu toplayan Petro, 19 Haziran'daki ikinci turda ise yüzde 50,44 ile zafer kazanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.