Kolombiya'da bombalı saldırı; 17 kişi yaralandı

Kolombiya'nın Cauca bölgesinde El Plateado köyü, İHA ile gerçekleştirilen bombalı saldırıda vuruldu. 17 sivil yaralanırken, saldırının sorumlusu olarak FARC’ın çatı örgütü EMC gösterildi. Cumhurbaşkanı Petro, bölgede geniş çaplı “Perseus” askeri operasyonu başlattıklarını duyurdu.

Kolombiya’nın güneybatısındaki Cauca bölgesinde yer alan El Plateado köyü, insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen bombalı saldırının hedefi oldu. Silahlı bir örgütün düzenlediği saldırıda, aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu 17 sivil yaralandı.

Yerel kaynaklar, saldırının askeri birliği hedef almayı amaçladığını, ancak İHA’nın yanlış koordinatlar nedeniyle sivil yerleşim bölgesini vurduğunu belirtti. Olayın sorumlusu olarak eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) çatı örgütü Estado Mayor Central (EMC) gösterildi.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Cauca ve Narino bölgelerinde "Perseus" adı verilen geniş çaplı bir askeri operasyon başlatılacağını duyurdu. Hava kuvvetlerinin de katıldığı operasyon kapsamında El Plateado köyü de hedefler arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Petro, X platformundaki açıklamasında, El Plateado’nun uluslararası kokain ticaretinin merkezi haline geldiğini ifade etti ve EMC’nin sivillere yönelik saldırısının bu operasyonu zorunlu kıldığını vurguladı. "Açgözlülüğü bırakın, Kolombiya halkı için barış yapın," çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.