Kolombiya'da hükümet ile eski FARC üyeleri arasındaki ateşkes uzatıldı

Kolombiya hükümeti ve FARC'ın çatı örgütü EMC arasında yapılan barış görüşmelerinde 6 aylık ikili ateşkes anlaşması imzalandı. Ateşkes, 15 Nisan 2025'e kadar sürecek ve düzenli olarak değerlendirilecek. Ancak EMC'nin bazı grupları ile Kolombiya ordusu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Kolombiya’da hükümet ve FARC’ın çatı örgütü Estado Mayor Central (EMC) temsilcileri arasında yapılan altıncı tur barış görüşmeleri sonucunda, 6 aylık yeni bir ikili ateşkes anlaşmasına varıldı. Ateşkesin 3 ayda bir değerlendirileceği ve sürecin düzenli olarak izleneceği ortak bir açıklamayla duyuruldu.

ATEŞKES 15 NİSAN 2025'E KADAR SÜRECEK  


15 Ekim tarihli kararnameyle Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından onaylanan anlaşma, 15 Nisan 2025’e kadar yürürlükte kalacak. Bildiride, tarafların protokol hükümlerine bağlı kalmalarının önemine vurgu yapılarak, barış sürecinin güçlenmesi ve yasa dışı ekonomilerin dönüştürülmesi için yeni hedeflerin belirlenebileceği ifade edildi.

EMC'NİN FARKLI CEPHELERİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ  


Ateşkes, örgütün farklı cephelerini temsil eden "Calarca Cordoba Alexander Mendoza", "komutan Gentil Duarte" ve "komutan Jorge Suarez Briceno" ile yapıldı. Ancak EMC'nin Nestor Gregorio Vera’nın ("Ivan Mordisco") liderliğindeki diğer grupları ile Kolombiya ordusu arasında çatışmalar devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.