Kombi Tarihe Karışıyor! Türkiye'de Devrim Niteliğinde Enerji Kararı!

Türkiye, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren evlerde bulunan doğalgaz kombilerini çevre dostu enerji sistemleriyle değiştirmeye yönelik bir karara imza attı. Bu hamle, fosil yakıt tüketiminin azaltılması ve enerji verimliliğinin artırılması hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.

DOĞAL GAZ KOMBİLERİ DENETİM ALTINDA: GÜVENLİ VE ÇEVRE DOSTU ENERJİ İÇİN YENİ DÜZENLEME!

Güvenlik ve Çevre Ön Planda:

Türkiye'de doğal gaz kombileri, yeni bir düzenlemeyle güvenlik ve çevre denetimlerinden geçecek. Bu sayede kombilerin güvenli ve çevre dostu bir şekilde kullanımı sağlanacak.

AB Normlarına Uyum:

Düzenleme, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) normlarına ve çevresel standartlara uyum sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. AB Uyum Yasaları çerçevesinde, Türkiye'nin enerji politikalarını daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir yöne taşıması amaçlanıyor.

Enerji Verimliliği Artıyor:

Enerji verimliliği düşük olan eski kombiler, daha çevreci ve enerji tasarruflu modellerle değiştirilecek. Bu değişim, Türkiye'nin küresel sürdürülebilirlik ve yeşil enerji kullanımı hedeflerine uyum sağlamasına yardımcı olacak.

AB'de de Fosil Yakıtlara Veda:

Avrupa Birliği de fosil yakıt kullanımını azaltma ve çevre dostu yaşama geçiş konusunda önemli adımlar atıyor. Avrupa Parlamentosu, ulusal hükümetler ve Avrupa Komisyonu arasında yapılan uzun süreli görüşmeler sonucunda, Yeni Binalar Enerji Performansı Direktifi’nde (EPBD) anlaşmaya varıldı. Bu anlaşma, 2040 yılına kadar AB genelinde fosil yakıt kullanımının sonlandırılmasını hedefliyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini