Komodo Ejderlerinin Dişlerinde Avlanma Yeteneğini Artıran Demir Tabaka Keşfedildi

Bilim insanları, Komodo ejderlerinin dişlerinde avlarını kolayca parçalamasını sağlayan demir tabaka keşfetti. Bu tabaka, dişlerin tırtıklı uçlarını turuncu renkte boyuyor ve keskinliğini koruyarak avlanma yeteneklerini artırıyor. Araştırma "Nature Ecology & Evolution" dergisinde yayımlandı.

Bilim insanları, Komodo ejderlerinin dişlerinde avlarını daha etkili bir şekilde parçalamalarını sağlayan özel bir özellik keşfetti. İngiltere'deki King's College London'dan araştırmacılar, dişlerin tırtıklı uçlarında bulunan demir açısından zengin tabakanın, dişlerin turuncu renkte olup keskinliğini koruduğunu ve avlanma yeteneklerini artırdığını belirledi.

Bilim insanları, Komodo ejderlerinin dişlerinde avlarını daha kolay parçalamasına yardımcı olan ilginç bir özellik keşfetti. King's College London'dan araştırmacılar, bu dişlerin tırtıklı uç kısımlarında demir açısından zengin bir tabaka olduğunu belirledi. Bu tabaka, dişlerin uçlarını turuncu renkte boyuyor ve keskinliğini koruyarak avlarını daha etkili bir şekilde parçalamalarına olanak tanıyor. 

Araştırmacılar, bu özelliğin, diğer sürüngenlerden farklı olarak sadece Komodo ejderlerinin dişlerinde yoğunlaştığını ve daha önce hiçbir etçil sürüngende gözlemlenmediğini vurguladı. Komodo ejderleri, dünyada sadece Endonezya'nın Komodo Adası ve çevresindeki bazı adalarda yaşıyor. Doğada yalnızca 3 bin 458 birey kaldığı belirtilen bu tür, insan faaliyetleri ve iklim değişikliği nedeniyle tehlike altında. Çalışmanın detayları "Nature Ecology & Evolution" dergisinde yayımlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.