Komutana 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıl hapis

15 Temmuz soruşturması kapsamında tutuklanan eski Siirt İl Jandarma İstihbarat Komutanı Binbaşı Erdal Müniroğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği suçlamasıyla, 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.Siirt...

15 Temmuz soruşturması kapsamında tutuklanan eski Siirt İl Jandarma İstihbarat Komutanı Binbaşı Erdal Müniroğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği suçlamasıyla, 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Siirt 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Müniroğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, söz konusu paylaşımda kendisine de hakaret ettiğini belirten  AKP İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun avukatı Diyaeddin Temiz de bulundu. Üzerine atılı suçlamayı reddeden sanık Müniroğlu, beraatini istedi.

Müniroğlu'nun cezalandırılmasını talep eden Temiz, "Sanığın üzerine atılı suçu işlediği delillerle sabittir. Sanık hakaret kastı ile hareket etmiştir, TSK mensubu ve istihbarat biriminde çalışmasına rağmen siyasi bir yorumlar yapması ayrıca hukuk dışı, cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Müniroğlu'na "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl hapis, Çalapkulu'na karşı "Hakaret" suçundan da bin 740 lirayla cezalandırılmasına karar verdi.

Çalapkulu Erdoğan için Twitter'dan 'Erdoğan bizim topraklarımızın halifesi" ifadelerini yazmış, Müniroğlu da buna karşılık "Bu da bizim topraklardan bir deyyus" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Unutulmaz Eser 'Kürk Mantolu Madonna' Dizi Olarak Geliyor!
Kaçak Hayvan Kaçamağı: Güney Afrika'da Tutuklanan Şüphelinin Şaşırtıcı İntiharı
"34 Bin insan için geç kaldınız"
İsrail, Gazze'ye İnsani Yardımların Girişini Artırmak İçin Erez Sınır Kapısı'nı Açtı
Fenomen diziye final kararı!