Konak'ta Çocuk Parkına Narin Güran’ın Adı Veriliyor

Konak Belediyesi, Diyarbakır'da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran'ın adını, Kocakapı Mahallesi'ndeki yeni parka verecek. Modern oyun alanları, yeşil dokusu ve otomatik sulama sistemiyle dikkat çekecek parkın adı, Belediye Meclisi'nin onayına sunulacak.

Konak Belediyesi, Diyarbakır'da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran'ın anısını yaşatmak için önemli bir adım attı. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun talimatıyla, Kocakapı Mahallesi 1041/3 Sokak'ta inşa edilen yeni parka Narin’in adı verilecektir. Yaklaşık 1000 metrekarelik alanda yapılacak parkta, modern ahşap çocuk oyun grupları, otomatik sulama sistemi ile korunacak yeşil alanlar ve gölge sağlayan çınar ağaçları bulunacak. Park, konforlu oturma alanları ve estetik dizaynıyla da dikkat çekecek. Narin Güran’ın adının verilmesi, Konak Belediye Meclisi'nin onayına sunulacak.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, çocuklar için geniş bir oyun alanı tasarlanan parktaki Narin’in adının, çocukların özgürce oyun oynayabileceği ve yeşil bir ortamda vakit geçirebileceği bir yer olacağına vurgu yaptı. Mutlu, "Çocukların mutlu ve sağlıklı bir toplumun teminatı olduğunu biliyoruz. Acı haberler bu mutluluğu gölgeleyebilir. Narin’in adını yaşatmak, onun anısını çocukların oyun oynadığı bir parkta yaşatmak istedik," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.