KONDA geleneği bozdu: Seçim öncesi son perşembe anketi yayınlanmayacak

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin herhangi bir anket sonucu veya değerlendirme paylaşmayacağını duyurdu. Şirket, seçim öncesindeki formel ve/veya informel ittifakların oy hesaplamasını zorlaştırdığını söyledi.

KONDA SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPTI

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde bir açıklama yayınladı. Şirket, seçim öncesinde herhangi bir anket sonucu veya değerlendirme paylaşmayacağını duyurarak, kamuoyunu bilgilendirdi.

ANKET SONUÇLARI YAYIMLANMAYACAK

KONDA'nın açıklamasında, Türkiye genelindeki formel ve/veya informel ittifakların, oy hesaplamasını zorlaştırması sebebiyle seçim öncesindeki perşembe günü herhangi bir KONDA açıklamasının yapılmayacağı belirtildi. Şirket, genel olarak seçimlerin hemen öncesinde son araştırma bulgularını kamuoyuyla paylaşırken, diğer zamanlarda ise seçimlere dair hiçbir bulguyu açıklamamaya kararlı olduğunu vurguladı.

GEÇMİŞ SEÇİMLERDEKİ TUTUMLAR VE İSTİSNAİ DURUMLAR

KONDA'nın açıklamasına göre, yerel seçimlerde bu kuralın bir istisna teşkil ettiği ve geçmiş seçimlerde benzer durumların yaşandığı ifade edildi. Özellikle 2014 ve 2019 yerel seçimleri ile tekrarlanan İstanbul Seçimi örneklerinde, şirketin nasıl bir tutum sergilediği detaylı olarak ele alındı.

İSTANBUL SEÇİMİ'NDE YAPILAN İSTİSNA

Açıklamada, 2014'te herhangi bir il araştırma bulgusunun paylaşılmadığı ancak Türkiye geneli bazı sonuçların sunulduğu hatırlatıldı. Benzer şekilde, 2019 yerel seçimlerinde formel veya informel ittifakların etkisiyle KONDA'nın herhangi bir araştırma sonucu paylaşmadığı belirtildi. Ancak, tekrarlanan İstanbul Seçimi'nde yalnız İstanbul'a odaklanılarak bir istisna yapıldığı ve şirketin bu kapsamda araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaştığı ifade edildi.

SEÇİM SÜRECİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Son olarak, şirketin bu yerel seçim sürecinde yaptığı çalışmalara da değinildi. KONDA Barometresi kapsamında İstanbul için yapılan saha araştırmasının sonuçlarının abonelere sunulduğu bilgisi verildi. Ancak, seçime ortalama bir ay kala yapılan bu araştırmanın sonuçlarının paylaşılmasının doğru olmadığı değerlendirildiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbul'un göbeğinde lüks konut projesine izin: 19 katlı projeye izin verildi
Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor