Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Çocuklara Yönelik Şiddet Benzeri Görülmemiş Seviyelere Ulaştı

Birleşmiş Milletler (BM), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki küçüklere uygulanan şiddetin 'benzeri görülmemiş' seviyelere ulaştığını bildirdi. KDC'deki küçüklere yönelik şiddet, BM tarafınca doğrulanmış en fazla ağır...

Birleşmiş Milletler (BM), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki küçüklere uygulanan şiddetin "benzeri görülmemiş" seviyelere ulaştığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) KDC Temsilcisi Grant Leaity, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, KDC'deki küçüklere yönelik şiddetle ilgili değerlendirmelerde bulunmuş oldu.

Leaity, "KDC'nin doğusunda çocuklara yönelik şiddet benzeri görülmemiş düzeye ulaştı. KDC, silahlı çatışmalarda çocuklara yönelik BM tarafından doğrulanmış en fazla ağır ihlalin yaşandığı ülke oldu." dedi.

KDC'nin doğusunda geçen yıl artan şiddet olaylarının Afrika'daki en kötü yerinden edilme krizine yol açtığını vurgulayan Leaity, bundan 2,8 milyon çocuğun etkilendiğini belirtti.

Leaity, "Çocuklar her gün tecavüze uğruyor ve öldürülüyor. Silahlı gruplar tarafından kaçırılan çocuklar, silah altına alınıyor ve kullanılıyor. UNICEF'in ulaştığı raporlar buzdağının yalnızca görünen kısmı." diye konuştu.

Sadece Kuzey Kivu'da 38 binden fazla cinsel şiddet vakası yaşandı

Bu yılın ilk üç ayında yalnızca Kuzey Kivu bölgesinden 38 binden fazla cinsel şiddet vakası bildirildiğini ifade eden Leaity, bu olaylarda 2021'in aynı dönemine göre yüzde 37 artış yaşandığını anlattı.

KDC'nin doğusundaki çocukların ise salgın hastalıklar ve yetersiz beslenme tehlikesi yaşadığını vurgulayan Leaity, bu bölgede 5 yaş altı yaklaşık 1,2 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Leaity, KDC'deki insani müdahaleleri artırmak için 400 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Son 24 saatte Gazze'de 106 kişi hayatını kaybetti
WikiLeaks’in kurucusu Assange davasında temyiz kararı
Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu