Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!

Kongo'da 19 mpox vakasıyla salgın ilan edildi! Sağlık Bakanı Gilbert Mokoki, ölüm olmadığını belirtirken halktan şüpheli vakalardan ve hayvanlarla temastan kaçınma çağrısı yapıyor. Dikkat!

Kongo Cumhuriyeti'nde mpox salgını alarm veriyor! Sağlık Bakanı Gilbert Mokoki'nin açıklamasına göre, ülkede 19 mpox vakası tespit edildi ve salgın ilan edildi. Henüz ölüm vakası bildirilmezken, halk uyarılıyor: Şüpheli vakalardan ve hayvanlarla teması sınırlayın. Mpox, endemik bir virüs ve genellikle hayvanlardan insana bulaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü, virüs için "mpox" adını kullanmanın önemine vurgu yapmıştı.

Kongo Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Gilbert Mokoki, ülkede 19 mpox vakası kaydedilmesinin ardından salgın ilan edildiğini duyurdu.

Mokoki, şu ana kadar hiçbir ölüm vakasının kaydedilmediğini vurgulayarak halkı, şüpheli vakalardan ve hayvanlarla yakın temastan kaçınmaya çağırdı.

Mpox, endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olup, Kongo ve Batı Afrika türleri olmak üzere 2'ye ayrılmaktadır.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara neden olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü, 28 Kasım 2023'te damgalanma ve ırkçılık endişelerini ileri sürerek, virüse "maymun çiçeği" yerine "mpox" adının verildiğini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti