Konsensus'tan AKP'yi endişelendirecek İstanbul anketi

Konsensus Araştırma'nın yaptığı ankete göre, AKP'li seçmenin de dahil olduğu yüzde 59’luk bir kesim seçimlerin yenilenmesini istemiyor.Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, YSK’nin kararı öncesi yapılan İstanbul...

Konsensus Araştırma'nın yaptığı ankete göre, AKP'li seçmenin de dahil olduğu yüzde 59’luk bir kesim seçimlerin yenilenmesini istemiyor.

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, YSK’nin kararı öncesi yapılan İstanbul anketlerine göre yüzde 59’luk bir kesimin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesini istemediğini, bu oranın içinde içinde AKP’li seçmenin de olduğunu belirtti.

Sarı, YSK’nin kararı öncesinde yaptıkları ankette “İstanbul’da seçimlerin yenilenmesini ister misiniz istemez misiniz” sorusuna yüzde 59’larda bir oranın “istemem” cevabını verdiğini belirtti. Sarı bu yüzde 59’un içerisindeki yüzde 16’lık kesimin AKP’ye oy verdiklerini söylediğini kaydetti.

Sarı İstanbul’da seçmenlerin kararında ekonomik durumun ağır bastığını belirtti. 24 Haziran’da sandığa gidip 31 Mart’ta oy kullanmayanların sonuçlar üzerinde etkili olacağını söyleyen Sarı, 23 Haziran’da yapılacak seçime katılımın azalmasını beklediğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı