Konut fiyatında fahiş artırıma giden emlakçılara ceza

Konut fiyatları artarken, kredi faizlerindeki düşüş bazı emlakçıları fırsatçılığa itti. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarına karşı harekete geçerek 11 emlakçıya toplam 11.7 milyon TL ceza kesildi.

Konut fiyatlarının artışı sürerken, kredi faizlerindeki düşüş bazı emlakçılara fahiş fiyat artışları yapma fırsatı sundu. Bu durumu fark eden Ticaret Bakanlığı, 11 emlakçıya toplamda 11.7 milyon TL ceza keserek, ilan fiyatlarındaki manipülasyonlara karşı sıkı bir önlem aldı.

Konut fiyatları, artan maliyetler ve kredi faizlerindeki düşüş ile birlikte yeni bir ivme kazanırken, bazı fırsatçılar ilanlarda fahiş fiyat artışlarına yöneldi. Bu durum üzerine Ticaret Bakanlığı hızlı bir müdahale gerçekleştirerek, 11 emlakçıya fahiş fiyat uygulamaları nedeniyle ceza kesti. Bakanlık, İç Ticaret Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan açıklamada, konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüşle birlikte fiyatların artış göstermesine neden olan bir emlak işletmesine 100 bin TL idari para cezası verildiğini duyurdu. Ayrıca, Eylül ayı içerisinde fahiş fiyat artışı yapan 117 emlak işletmesinin daha tespit edildiği ve her birine 100 bin TL olmak üzere toplamda 11 milyon 700 bin TL ceza uygulanacağı belirtildi. Ticaret Bakanlığı, ilan platformlarındaki fiyat değişimlerini dikkatle takip edecek ve kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çevirmeye çalışan işletmelere yönelik idari yaptırımlara kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.