Konut Fiyatları Düşerken Alım İçin Doğru Zaman Mı? Uzmanından Kritik Açıklama!

Kredi kartı faiz oranlarının artışıyla birlikte konut satışlarında gözlemlenen düşüş, konut fiyatlarını da etkiledi. Ancak pek çok ekonomist, bu durumu bir fırsat olarak değerlendiriyor. Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut almak için doğru zamanın ne olduğuna dair açıklamalar yaptı.

Kredi kartı faiz oranlarının artışıyla birlikte konut satışlarında gözlemlenen düşüş, konut fiyatlarını da etkiledi. Ancak pek çok ekonomist, bu durumu bir fırsat olarak değerlendiriyor. Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut almak için doğru zamanın ne olduğuna dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Büyükduman, "Şu an iyi bir dönem gözüküyor. Ancak bu, kısa vadeli bir fırsat değil; uzun vadede konut almak için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Gelecekte fiyatların yeniden yükseleceğini bekliyoruz" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2022-2023 döneminde 49 ilde konut satışları gerilerken, bu yıl ağustosta 62 ilde satışların yükselişe geçtiği açıklandı. Satışların düştüğü il sayısının 19 ile sınırlı kalması, fiyatlardaki düşüşün satışları artırdığını gösteriyor.

Uzmanlar, konut alımını değerlendirenlerin uzun vadeli düşünmesi gerektiğini vurguluyor. Fiyatlardaki dalgalanmaların sürekliliği, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.