Konutlarda Kira Artışı Sınırlaması Kalktı: İşte Yeni Tavan Kira Zammı Oranı!

Kira artış sınırlamasının kaldırılmasının ardından yeni düzenleme olup olmayacağı merak ediliyor. Eğer yeni bir sınırlandırma gelmezse, kira artışları TÜFE'nin 12 aylık ortalaması dikkate alınarak belirlenecek...

11 Haziran 2022 tarihinde konutlarda uygulanan kira artış sınırlaması sona erdi. Bu sınırlama sürecinde kiralar düşük seviyelerde kalmıştı, ancak Yüzde 25'lik sınırlama ev sahipleri ve kiracılar arasında hukuki süreçleri artırdı ve mahkemeler uzun süreli davalarla meşgul oldu.

Mahkemelerdeki yoğunluk, mecburi arabuluculuğun getirilmesine rağmen süreçlerin uzamasına neden oldu. Bu dönemde, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların bazıları sonuçlarının ölümle sonuçlanmasına kadar gittiği olaylar da yaşandı.

Sendikaorg'un haberine göre, kira artış sınırlaması 2 Temmuz 2024 tarihinde kaldırıldı ve mülk sahipleri artık senelik TÜFE oranına göre kira zammı yapabilecekler. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, son 12 aylık TÜFE oranı yüzde 65,07 olarak belirlendi. Bu doğrultuda, tavan kira zam oranı da yüzde 65,07 olarak belirlenmiş oldu ve kira artışları önümüzdeki dönemde TÜFE'nin 12 aylık ortalaması dikkate alınarak hesaplanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.