Konutta fahiş fiyat artışına 100 bin TL ceza kesildi

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bakanlığın fırsatçılıkla mücadeleye kararlı olduğunu vurguladı ve bu tür uygulamalara asla izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bakanlığın fırsatçılıkla mücadeleye kararlı olduğunu vurguladı ve bu tür uygulamalara asla izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Gürcan, son dönemde özellikle Ziraat Bankası tarafından uygulanan konut kredisi faiz oranlarında yapılacak düşüşle ilgili haberlerin ardından bazı gayrimenkul fiyatlarında dikkat çeken artışlar yaşandığını belirtti. Özellikle sosyal medyada paylaşılan bir ilanda, bir konutun fiyatının 7 milyon 250 bin liradan 9 milyon liraya çıkarıldığı iddiası gündeme gelmişti. Bu fiyat artışının ardından Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu artışla ilgili kapsamlı bir inceleme başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda, bahsi geçen fiyat artışını gerçekleştiren emlak işletmesi tespit edildi. Gürcan, bu fırsatçı uygulamayı gerçekleştiren firmanın Adana’da faaliyet gösteren bir emlak işletmesi olduğunu ve firmaya 100 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ticaret Bakanlığı’nın bu tür fırsatçılıkların önüne geçmek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğini belirten Gürcan, vatandaşların mağdur edilmemesi adına denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Aynı zamanda Bakanlığın piyasalardaki dengesizliklere karşı anında müdahale edeceğini, fiyat spekülasyonlarına karşı caydırıcı cezaların uygulanacağını belirtti. 

Bu tür fırsatçı uygulamaların tespit edilmesi durumunda Bakanlığın vatandaşların şikayetlerine hassasiyetle yaklaştığını ve haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için denetim mekanizmalarının etkin bir şekilde çalıştığını ifade eden Gürcan, gayrimenkul sektöründe oluşan bu gibi spekülatif hareketlerin, toplumun güvenini zedelediğini ve bu tür eylemlerin ticaretin adil ve sürdürülebilir bir yapıda devam etmesine engel olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.