Konya merkezli dolandırıcılık operasyonu

Konya Emniyet Müdürlüğü, 87 kişiyi 3.2 milyon TL dolandıran 13 şüpheliyi yakalayarak cezaevine gönderdi. Operasyon, dolandırıcıların mağdurları yurt dışındaki akrabaları olarak kandırıp para göndermelerini sağladıkları tespit edilmesiyle gerçekleştirildi.

KONYA'DA TELEFON DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU: 13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Konya Emniyet Müdürlüğü, yürüttüğü operasyon kapsamında, 87 kişiyi toplamda 3.2 milyon TL dolandıran 13 şüpheliyi yakalayarak cezaevine gönderdi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarına yönelik bir çalışma başlattı. Şüphelilerin, mağdurlar hakkında elde ettikleri bilgilerle kendilerini yurt dışında tanıdıkları ya da akrabaları olarak tanıttıkları belirlendi. Dolandırıcılar, mağdurların güvenini kazanarak sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptıklarını ve kaza geçirdiklerini, bu nedenle aracın tamiri için para göndermelerini istedikleri tespit edildi. 

Operasyon çerçevesinde yapılan eş zamanlı baskınlarda, Konya'nın yanı sıra Manisa ve İzmir'de 14 hedef şahsa ulaşılmak istendi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda 29 cep telefonu, 24 SIM kart, 1 laptop, 20 burma bilezik, 2 çeyrek altın, 2 yarım altın, bir miktar nakit para, 3 USB bellek ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Yapılan işlemlerin ardından 13 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firar eden 1 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.