Konya’da Türk Yıldızları Uçağı Düştü: Pilot Kurtuldu, Şehit Var!

Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı düştü. Pilot kurtulurken, şantiyede iş makinesi kullanan bir askeri personel şehit oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Konya'da meydana gelen kaza, Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağının düşmesiyle sonuçlandı. Pilotun kurtulmasına rağmen, şantiyede çalışan bir askeri personel şehit oldu. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

Konya 3. Ana Jet Üssü'nden eğitim için havalanan Türk Yıldızları'na ait NF-5 tipi uçak, saat 12.51'de inişe geçtiği sırada düştü. Pilot Binbaşı Şükrü Gümüş, çarpma anından hemen önce paraşütle atlayarak kurtuldu. Uçağın düştüğü şantiye alanında yaralanan Sözleşmeli Er Furkan Öztürk'ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, NTV yayınında yaptığı telefon bağlantısında, uçağın düştüğü şantiyede iş makinesi kullanan bir askeri personelin şehit olduğunu açıkladı. Kazada şehit olan iş makinesi operatörü İstihdam Uzman Çavuş Ercan Güven'in cenazesinin otopsi için morga kaldırılacağı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da kaza hakkında açıklama yaparak, pist onarım çalışması yapan bir personelin şehit olduğunu bildirdi. Bakanlık, kaza kırıma uğrayan uçağın pilotunun kurtulduğunu ve hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcı Halil İnal'ın olay yerinde incelemelerde bulunduğu belirtilerek, soruşturma için iki Cumhuriyet savcısı ve bir başsavcı vekilinin görevlendirildiği açıklandı. Olayın tüm yönleriyle titizlikle incelendiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!
MSB Basın Toplantısı: F-16 Tedarik Süreci ve Terörle Mücadelede Güncel Gelişmeler
Öğretmenler dikkat: İl içi yer değiştirme başvuruları başlıyor!
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: "Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir"