Konya'daki Yoğun Bakımda Bu Kez Uyuz Skandalı!

Konya Ereğli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım çalışanlarına uyuz tanısı konuldu. İlk olarak kaşıntı şikayetiyle doktora giden hemşirede uyuz vakası tespit edildi, ancak hastane yönetimi bu durumu dikkate almadı. Yaşanan olay, hastane çalışanları ve hasta güvenliğini tehlikeye atıyor.

Konya Ereğli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda çalışan personelin dinlenme alanında haşerelerin tespit edilmesi sonrası yeni bir skandal patlak verdi. Hastanenin yoğun bakım servisinde, sağlık çalışanlarına "uyuz" tanısı konuldu.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, yoğun bakımda kaşıntı şikayetiyle doktora başvuran bir hemşirede uyuz vakası tespit edildi. Ancak hastane yönetimi, bu durumu dikkate almayarak hemşireyi çalıştırmaya devam etti. Ardından, başka bir sağlık çalışanına da uyuz tanısı konuldu.

Hastane çalışanlarından biri, "Bir hemşire kaşıntı şikayetiyle doktora gitti ve uyuz tanısı aldı. Ancak başhekimlik bu raporu dikkate almayarak hemşireyi yoğun bakımda çalıştırdı. İkinci hemşire de uyuz olduğu belirlenince, fazla bulaş olmaması adına sadece üç hemşirenin raporu kabul edildi. Şu an tüm yoğun bakım çalışanlarında benzer şikayetler var ve muayeneler sonucunda hepsine 'skabiyez' tanısı konuldu. Bu durum hastaların sağlığını tehlikeye atıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.