Köpek dövüşü yaptıranlara 142 bin TL ceza!

Burdur'da gerçekleşen jandarma operasyonunda köpek dövüşü düzenleyen 22 kişi suçüstü yakalandı. Toplamda 142 bin TL para cezası kesilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Burdur'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, köpek dövüşü düzenleyenlere yönelik 22 kişi suçüstü yakalandı. 18 Aralık tarihinde Kozluca köyünde gerçekleşen operasyonda, jandarma ekipleri, köpek dövüşü yapılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti. Operasyon kapsamında, organizatörlerden 2'si ile köpek sahipleri ve seyircilerden oluşan 12 kişi olmak üzere toplam 22 şahıs yakalandı. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, dövüşle ilgisi bulunanlara toplamda 142 bin 868 TL idari para cezası kesilirken, dövüştürülen 11 köpek ise hayvan barınağına teslim edildi. Ayrıca, olay yerinde bulunan 9 araç da muhafaza altına alındı.

Bu vahşi etkinliğin ardından, savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Jandarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla köpek dövüşü yapanlar hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Köpek dövüşleri, hayvan haklarına ve yasalara aykırı bir etkinlik olduğu için ciddi cezalarla karşılanıyor. Bu operasyonla birlikte, Burdur'da köpek dövüşü gibi yasa dışı faaliyetlere karşı mücadelenin devam edeceği vurgulandı. Kamuoyu, hayvanlara yönelik şiddetin ve kötü muamelelerin önlenmesi adına yapılan bu tür operasyonların desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Özel halk otobüsü yayalara çarptı: Anne öldü, oğlu yaralandı
Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti