Köpek Saldırısında Hayatını Kaybeden Çocuğun Amcasından Yasal Düzenleme Talebi

Van'da köpek saldırısında hayatını kaybeden Emir Mete Durna’nın amcası, başıboş köpeklerle ilgili yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti. Durna, yaşadıkları acıların başkalarının başına gelmemesi için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

Van’ın İpekyolu ilçesinde köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki Emir Mete Durna’nın amcası Mehmet Şirin Durna, başıboş köpeklerle ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti. Durna, yeğeninin ölümünden sonra yaşadıkları acıların başkalarının başına gelmemesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Van’ın İpekyolu ilçesinde 30 Ocak 2023 tarihinde, evinin önünde arkadaşlarıyla top oynarken bir Alman kurdu kırması köpeğin saldırısına uğrayan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Emir Mete Durna, hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetmişti. Köpeği sahiplenip sonrasında sokağa salan H.K. ise tutuklanmıştı. Emir Mete Durna’nın amcası Mehmet Şirin Durna, yeğeninin ölümünün üzerinden 18 ay geçmesine rağmen acılarının dinmediğini ve yeğeninin ailesinin büyük bir travma yaşadığını belirtti. Durna, başıboş köpeklerle ilgili alınması gereken önlemlere yönelik hazırlanan yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti.

Mehmet Şirin Durna, "Küçük Mete’nin anne ve babası hâlâ olayın etkisinden kurtulamadı ve psikolojik tedavi görüyorlar. Bizler de o günden bu yana büyük acı yaşıyoruz. Sokak köpeklerinin toplanmasını, barınakta veya başka bir yerde olsalar da bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Yeni yasa tasarısı hakkında duyduğumuz çalışmaların doğru sonuçlanmasını umuyoruz. Başka insanların ve çocukların zarar görmemesi için bu sorunun çözülmesi gerekiyor" dedi.

Durna, yaşadıkları acıların başkalarının başına gelmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. "Sokakta insanlara zarar veren köpeklerin toplanmasını talep ediyoruz. Biz yaşadık, başkaları yaşamasın. Köpekleri gördüğümüzde bile korkuyoruz. Hayvan insanlara zarar veriyorsa, bu duruma sessiz kalınamaz. Umuyoruz ki bu konuda bir an önce adım atılır ve soruna çözüm getirilir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.