Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Artıyor mu? Son Gelişmeler!

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin artacağına dair iddialar gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen önemli köprülerin yeni geçiş ücretlerini açıkladı.

Köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlerin garanti ödemelerine zam geleceğini duyuran CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, konuya dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ZAMLI TARIFELERI DUYURDU

Yavuzyılmaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Osmangazi Köprüsü’nün geçiş ücretinin 1.870 lira, Çanakkale Köprüsü’nün 760 lira, Avrasya Tüneli’nin 238 lira ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücretinin 204 lira olacağını öne sürdü.

'BUGÜNDEN İTIBAREN GEÇERLI'

Yavuzyılmaz, açıklamasında, "AK Parti, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur ayarlaması yaptı" diyerek, zamlı tarifelerin bugünden itibaren geçerli olacağını belirtti.

1 Ekim 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni fiyatlandırmalar şu şekilde sıralandı:

  • Osmangazi Köprüsü: 1.870 TL
  • Çanakkale Köprüsü: 760 TL
  • Avrasya Tüneli: 238 TL
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 204 TL

Yavuzyılmaz, Hazine'nin bu projelerle ilgili şirketlere garanti ettiği ödemelerin güncellendiğini ifade etti. Bu durumun, sürücüler üzerindeki mali yükü artıracağı ve ulaşım maliyetlerini etkileyebileceği öngörülüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.