Köprüçay'da kaybolan genç için yapılan aramalardan sonuç çıkmadı

Manavgat Karabük Mahallesi'nde 18 Ağustos'ta Köprüçay'a girerek kaybolan Ahmet Yıldız için yapılan arama çalışmaları, herhangi bir sonuç alınamadan sonlandırıldı.

Manavgat'ın Karabük Mahallesi'nde, 18 Ağustos tarihinde serinlemek amacıyla Köprüçay'a giren 23 yaşındaki Ahmet Yıldız, akıntıya kapılarak kayboldu. O tarihten bu yana yapılan arama çalışmalarından ise herhangi bir sonuç alınamadı. Son olarak, arama çalışmalarının dün itibarıyla belirlenen bölgede sonlandırıldığı bildirildi.

Genç adamın kaybolduğu bölge, kayalık yapısı ve yüksek su debisi nedeniyle zorlu bir arama alanı oluşturdu. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Su Altı Komando (SAK), Side SAK ve Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekipleri, sınırlı bir bölgede arama yapma imkânı bulabildi. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Beşkonak Jandarma Karakolu ve komando ekipleri, kıyıdan gerçekleştirilen arama çalışmalarında da herhangi bir bulguya rastlayamadı.

Ankara'dan gönderilen sualtı görüntüleme cihazıyla yapılan çalışmalarda, akıntılı bir bölgedeki kayalıklar arasında bir cisme rastlandı. Aile, cismi kontrol etmek üzere Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ırmak yatağının değiştirilmesini talep etti. İş makineleriyle yapılan çalışma sonrası, görüntüleme cihazında tespit edilen bölgedeki su boşaltıldı.

Ekipler, JAK, SAK ve AFAD tarafından kayalıkların yerinden oynatılmasıyla bölgeyi tararken, genç adamın cansız bedenine ulaşılamadı. Yetkililer, şu ana kadar tüm arama ve kurtarma çabalarının gerçekleştirildiğini, ancak maalesef başarılı olamadıklarını ifade etti. Ahmet Yıldız’ın ailesi ve yakınları, umutla gencin bulunmasını beklerken, arama çalışmalarının resmi olarak sonlandırıldığı duyuruldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.