Koray Aydın, Erdoğan'la görüşen Akşener'den açıklama istedi: İYİ Parti'yi taraf yaptı

İYİ Partili Koray Aydın, eski lider Meral Akşener'in yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini eleştirerek, görüşmenin içeriğini açıklamaya davet etti.

İYİ Ankara Milletvekili Koray Aydın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 "İYİ PARTİ KURUCULAR KURULU ÜYESİ VE PARTİ ÜYESİ"


Görüşmenin üzerinden bir gün geçmesine rağmen Erdoğan ve Akşener'in görüşme hakkında bir açıklama yapmadığını belirten Koray Aydın, kamuoyunun görüşme hakkında İYİ Parti kaynaklarından değil, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın duyurusundan haberdar olduğunu vurguladı. Ayrıca, yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'na henüz 'hayırlı olsun' ziyareti yapılmamışken, Akşener’in görüşmeyi "İYİ Parti Eski Genel Başkanı" sıfatıyla yapmasının partiyi doğrudan görüşmenin tarafı haline getirdiğini söyledi. Aydın, Akşener'in İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı olmasının yanı sıra halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve parti üyesi olduğunu hatırlattı.

 "TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA OLMAZSA MİLYONLARIN VİCDANINI KANATIR"


Aydın, görüşmeyle ilgili tek açıklamanın, Genel Başkan Dervişoğlu'nun bir televizyon programında yaptığı kısa değerlendirme olduğunu ifade etti. Görüşmenin içeriği hakkında tatmin edici bir açıklama yapılmazsa, bu durumun İYİ Parti'ye gönül veren milyonların vicdanını yaralayacağını belirtti. Görüşmenin içeriğinin açıklanmamasının "iktidarla anlaşma" algısının kabulü anlamına geleceğini öne süren Aydın, görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olmasının da düşündürücü olduğunu söyledi. Aydın, AK Parti'nin antidemokratik politikalarına karşı olan İYİ Parti tabanının bu görüşmeyi onaylamayacağını vurguladı.

"İYİ PARTİ, AK PARTİ İKTİDARINA KARŞI ASİL BİR BAŞKALDIRI HAREKETİ"


Aydın, İYİ Parti’nin, ezilenlerin ve hakkı gasp edilenlerin haklarını savunmak amacıyla AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi olarak kurulduğunu belirtti. Bu nedenle, iktidarla yapılacak herhangi bir uzlaşma ve yumuşama görüntüsünün İYİ Parti mensupları tarafından kabul görmeyeceğini söyledi. Aydın, Akşener’i görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde İYİ Partililere ve kamuoyuna açıklamaya davet etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.