Koray Aydın istifasının ardından ilk kez açıklama yaptı

İYİ Parti kurucularından ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa etmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Aydın, kendisi hakkında çıkan parti kuracağı söylentilerine de yanıt verdi.

İYİ Parti kurucularından ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa etmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Aydın, kendisi hakkında çıkan parti kuracağı söylentilerine de yanıt verdi.

Bir parti kurma niyetinde olmadığını vurgulayan Aydın, "Hiçbir partiye de gitmeyi düşünmüyorum. Ancak siyasi hayatımda yön değiştirmedim. Ülkenin gidişatına karşı bir duruşum var. Bu nedenle kendi partimizden ayrıldık çünkü partinin yolundan saptığını düşündük. Şu anda da yanlışa ortak olmama kararı aldık," ifadelerini kullandı.

Koray Aydın, İYİ Parti içindeki istifaların kendi çabalarıyla engellendiğini ancak yarın itibarıyla yeniden başlayacağını belirtti. Aydın, karar sürecinde hiçbir milletvekiline ulaşmadığını ve böyle bir dönemde böyle bir davranışın kendisine yakışmayacağını ifade ederek, bağımsız olarak yoluna devam ettiğini ve bu süreçte kimseye bilgi vermediğini, kimseyi bu yola davet etmediğini vurguladı.

"DERVİŞOĞLU İSTİFAYA YARIM SAAT KALA ARADI"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun kendisini istifasını açıklamadan yarım saat önce aradığını söyleyen Aydın, "Ama açmadım telefonu, görüşmedik. Kalmam için bir niyeti vardıysa bu beş gündür konuşuluyordu. Telefonu açmak için gerekçem kalmadı," diye konuştu.

"MERAL HANIM'DAN HİÇBİR TEKLİF YOK"

Aydın, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Çeyrek geçe benim korumamı aradı. Koruma beş dakika sonra beni buldu. Açıklamaya 40 dakika kalmış. Bu saatten sonra her tarafa gönderdiğimiz konuşma metnimiz varken, biz artık neyi konuşacağız? Daha önce gelmeliydi, daha önce konuşmalıydı. Dün partiden birini görevlendirmiş. Onlar gelip görüşmek istediklerini söylediler. Ben de o süre bitti dedim. Geri adım atmamız mümkün değil. İsteseydi onu çok öncesinden yapılabilirdi. Meral Hanım'dan hiçbir teklif yok. İYİ Parti defteri tümüyle kapandı. Partiye büyük bir kitle getiren insanlardan biriydim. Meral Hanım'ın peşinden koşup gelmedi. İYİ Parti defteri tümüyle kapandı."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.