'Kore' zirvesine Trump'tan ilk yorum

ABD Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in görüşmesini hazmetmeye çalışıyor.Pyongyang'da KDHC lideri Kim Jong-un ile görüşen 10 kişilik Güney Kore...

ABD Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in görüşmesini hazmetmeye çalışıyor.

Pyongyang'da KDHC lideri Kim Jong-un ile görüşen 10 kişilik Güney Kore heyetinin, ülkeye dönüşte yaptığı açıklamaya Trump kayıtsız kalmadı.

Kim ile Moon'un Nisan ayı sonunda sınırda düzenlenecek zirvede bir araya geleceklerinin açıklanması üzerine Trump da Twitter'dan bir açıklama yaptı.

''Kuzey Kore ile görüşmelerde olası ilerleme kaydedildi. Uzun yıllardır ilk kez ilgili tüm taraflar ciddi çaba sarf ediyor. Dünya izliyor ve bekliyor! Belki sahte umuttur, ama herhalükarda ABD her iki yönde de işleri sıkı tutumaya hazır!''

KIRMIZI HAT KURULACAK
Kuzey-Güney Kore görüşmelerinin ardından yapılan açıklamaya göre iki ülkenin liderleri arasında bir kırmızı hat (telefon hattı) kurulması konusunda mutabık kalındı.

İki lider zirveden önce ilk telefon görüşmesini yapma konusunda da anlaştı.

Kim Jong-un'un babası ve ülkenin eski lideri Kim Jong-Il, 2000 ve 2007 yıllarında Güney Koreli mevkidaşları ile görüşmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti